Sivut

kuminauhasoutu

Kirjoitin eilen tekemästäni kotijumpasta ja ajattelin vielä laittaa yhden liikkeen kuminauhajumpasta tänne kun niitä ei tullut aiempaan tekstiin ollenkaan. Liikkeitä löytyy netistä ja niitä on vaikka millä mitalla. Kuminauhajumppa on helppo ottaa mukaan minne vain pienen kokonsa takia. Lisäksi voit itse määrittää teetkö kovemman treenin vai vähän kevyemmän otetta siirtämällä.

Rekrytoin poikani kuvaajaksi ja itseni malliksi ja otettiin esimerkkiliike selälle. Soutu on erittäin mainio liike. Muita liikkeitä ei nyt ole koska kykyni mallina olemisessa on äärimmäisen rajallinen :)

Paita hyvin...?

Soutuliikkeen voi tehdä kahdella eri tapaa joko pitäen selkä koko ajan pystyssä tai vaihtoehtoisesti käsien suoristuessa nojata ylävartalolla eteenpäin. Tällöin myös selän ojentajat tekevät töitä.

Esimerkkiliikkeessä liike tehdään niin, että selkä pysyy suorana koko liikkeen ajan ja kun kädet suoristuvat, hartioita voi hieman pyöristää. Tarkoituksena on kohdistaa liike yläselkään.

Teet liikkeen sitten kummalla tavalla tahansa, keskivartalon tulee olla tiukkana koko ajan ja ryhdin hyvänä (yläselkä ei saa pyöristyä).





Laita kuminauha jalkojen ympäri ja ota tukeva ote kuminauhasta molemmilla käsillä. Vastusta pystyt säätelemään otetta siirtämällä.


Liike lähtee olkapääjohtoisesti jolloin saat aktivoitua selän. Eli ensin viet olkapäät taakse niin, että tunnet lihasten aktivoituvan selässä ja sitten vasta kädet lähtevät koukistumaan. Vältä käsillä vetämistä koska silloin et saa liikettä kohdistettua sinne minne pitäisi vaan teet liikkeen pääosin käsillä. Kyynärpäät liikkuvat läheltä kylkiä.



Lopuksi vielä rutistat lavat yhteen. Kuvittele vaikka munia lapojen väliin jotka runttaat rikki. Mielikuvaharjoitteet yleensä auttavat, ainakin itselläni.
Palauta liike hitaasti alkuasentoon.












Kahdessa viimeisessä kuvassa yhden käden soudun aloitusasento ja loppuasento. Liike suoritetaan kuten kahden käden soutu.































Lopussa voit hieman kiertää vartaloa jotta saat maksimoitua lihassupistuksen.

Ei muuta kuin jumppailemaan :) Kumpparit ei maksa paljoa ja niitä löytyy eri vahvuuksia. Itse olen oman settini ostanut uskokaa tai älkää Lidl:stä ja oikein hyvin on toiminut. Niitä oli 4 erilaista pakkauksessa joten joka lähtöön ja liikkeeseen.

p.s. pahoittelen kuvien rakeisuutta. Vanha puhelin ja huono kamera niin minkäs teet.. Yritän aktivoitua järkkärin kanssa jatkossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti