Sivut

toiminnallinen harjoittelu / kehonpainoharjoittelu / kahvakuulatreeni

Olin tiistaina Turussa Spartan Gearilla päivän kestävässä koulutuksessa. Päivä oli mahtava ja ennätimme paneutua syvälle tekniikan saloihin.
Kävimme läpi rullausta, kehonpainoharjoittelua kahvakuula-, kyykky- ja punnerrustekniikkaa. Päivän aikana ei keretty muuta käymään läpi koska keskityimme aika syvällisesti näiden muutamien tekniikkaan mikä oli mielestäni hyvä koska monesti koulutuksissa tulee tietoähky ja lopulta muistaa vaan murto-osan kun muistiinpanoja ei välttämättä kerkeä tekemään.
Sain koulutuksesta paljon uutta tietoa ja oivalluksia.

kyykkylämmittelyä eri asennoissa
























Rakastan kahvakuula harjoittelua ja tässä ehkäpä tulikin eniten sellaista uutta mikä pisti miettimään omia tekniikoita oikein kunnolla. Ei sillä, että tekniikkani olisi ollut tähän asti väärä vaan enemmänkin se, miten pääsen hyödyntämään ja yhdistämään nämä molemmat oppini itselleni sopivaksi kokonaisuudeksi.
Tulen jonkin verran muokkaamaan omaa tekniikkaa siitä syystä, kuten koulutuksessakin sanottiin; heillä on tarkoitus opettaa sellainen tekniikka mikä mahdollistaa painavilla kuulilla harjoittelun eli enemmän voimaharjoittelua mutta turvallisesti. Kuulostaa järkevältä ja tätä testattiin.

Koulutuksessa aloitin suhteellisen pienestä kuulasta (8kg) ja loppujen lopuksi kokeilin 32kg:n kuulaa heilautuksessa. Suurin kuula millä olen tehnyt heilautusta omissa treeneissä on ollut 28kg joten nyt tuli 4kg lisää :). Liikerata oli turvallinen eikä tuntunut ikävältä eikä mahdottomalta. Tästä lähtien siis paino heilautuksissa alkaa kakkosella niin saan taas uutta haastetta harjoitteluun.

kuulissa pidän siitä, että ne ovat värikkäitä, kuin karkkeja :)
























Eilen omissa treeneissä lähdin harjoittelemaan lisää heilautusta yhdellä kädellä ja tein lopulta 28kg:lla. En uskaltanut kokeilla 32kg yhden käden heilautukseen joten sen tein kahdella kädellä.

lämmittelyä, kehonpainoharjoittelua ja kehonhallintaa


Pointtina tässä on se, että pienellä tekniikan muutoksella kuulan paino nousi melkein 50% siitä mitä olen normaalisti tehnyt vanhalla tekniikalla mikä sekään ei ole ollut väärä vaan erilainen.
Nyt sitten yhdistelen vanhaa ja uutta sopivassa suhteessa ja tunnustellen miten itse saan sen parhaimman hyödyn irti.
Tulen myös jatkossa opettamaan näin koska tekniikka oli helppo oppia ja itseasiassa pysyy paremmin hallussa.

Suurin ahaa -elämys koulutuksessa oli se, että miten pienillä muutoksilla ja keskittyen saa paljon enemmän irti liikkeistä. Miten saada liikkuvuutta parannettua mahdollistaen paremman ja turvallisemman tekniikan.

Niinkuin kaikessa myös harjoittelussa on omat koulukuntansa ja pitää vain löytää itselle se sopiva tapa. Joko yhdistelemällä uutta ja vanhaa, heivaamalla vanhan pois tai pysymällä vanhassa jo opitussa jos ei halua kehittyä. Niinkuin minua viisaampi sanoi; on taito löytää muutama hyvä liike jota tekee jatkuvasti ja ottaa lisäksi siihen jotain ekstraa. Koska tosiasia on se, ettet tee mitään sadoilla eri liikkeillä tai variaatoilla esim. kamppailulajit tai kahvakuula. Jotain pitää aina jättää jos tulee uutta jonka toteaa toimivammaksi. Elämä on jatkuvaa kehitystä ja aina tulee jotain uutta joka tulee vanhan tilalle, niin se vaan menee. Koskaan kun ei ole valmis tai tiedä kaikkea.

Sanottakaan tässä se, että olen SUURI Spartan ja Antti Nurmi fani ja koulutus lisäsi tätä vielä enemmän. Olen pitkään halunnut mennä sinne kouluttautumaan ja nyt Terveysmyrsky mahdollisti sen. Kiitos siitä <3

Ensi vuonna uudelleen ehdottomasti!

p.s. pahoittelen kuvien laatua, oli kiire kun piti oppia :D.

www.formafit.fi
www.terveysmyrskytrainers.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti