Sivut

aikanen lintu puuron syö

vai kuis se meni...

Tänä aamuna lintu alkoi laulaa klo 6. Tai oikeastaan kirkasvaloherätyskello johon olen asentanut linnun laulun herätys ääneksi. Huomattavasti mukavampi herätä siihen kuin johonkin äkkiseltään korvan vieressä alkavaan piippaukseen. Plussaa myös asteittain kirkastuvasta valosta. Aivot ennättävät tottua uuteen päivään ja on pirteämpi kuin pimeässä herätessä.

Mutta tämän päiväiseen aamupalaan.

Tänä aamuna poikkeuksellisesti oli lähtö jo vähän jälkeen seitsemän vetämään kahvakuulan perusteita ja koska en voi syömättä lähteä otin nopean aamupalan ennen lähtöä. Yritän edelleen vältellä viljoja (paitsi viikonloppuna en niin paljon ja sen tunnen sitten sunnuntai-iltana),  keitin kaurapuuroa. Sillä sai vähän vatsaan täytettä koska ilman ruokaa ei minun kone käynnisty. Tuo pelkkä puuro ei kuitenkaan riitä mutta en voi kerralla syödä varsinkaan noin aikaisin liikaa.

9.30 tuntini loputtua päätä särki ja olo oli aika kehno mikä taas johtui siitä etten ollut juonut aamukahviani.

Klo 10 aloitin aamupalan kakkosrundin. Siihen sisältyi 2 kuppia mustaa kahvia (määrä on tarkka ja siitä ei tingitä) sekä paistettuja munia, pekonia ja vihanneksia. Sekä kuvasta puuttuvat siemenet.

Nyt alan saada koneet käyntiin ja voin aloittaa työt.



Meillä kaikilla on aamupalan kanssa oma rutiini ja omastani tiedän sen, että jos en saa aamukahviani mustana ja kunnon aamupalaa ennen 11, on piru irti.
En ole asiaa aina miettinyt näin syvällisesti koska pyrin pitämään aina saman rutiinin ja tästä syystä miettimiseen ei ole ollut tarvetta mutta välillä tulee aamulla nopea lähtö ja silloin ei ennätä istua nautiskelemassa pitkän kaavan mukaan (onneksi näitä ei kovin usein tule). Olen kuitenkin huomannut sen, että jos en syö kunnolla muutamaan tuntiin heräämisestä, päivä menee pilalle ja päänsärkyä on vaikea saada enää pois. Voisin toki opetella kahvin juonnista pois jotta välttyisin päänsäryltä mutta en näe siihen mitään syytä, koska haluan nauttia nuo 2 kuppia kahvia aina aamuisin.

Vaikka aamupalan tärkeydestä puhutaan, kaikille ei välttämättä sovi juuri se suositusten mukainen rytmi tai ravinto joka monesti mielletään puuroksi, palaksi leipää, jogurtti sekä kahvi tai tee. Olennaisinta on varmasti se, että jaksat ja voit hyvin seuraavan ateriaan ilman pahaa oloa tai nälkäkuoleman partaalla kituuttamista.
Kannattaa kuunnella omaa kehoa, mikä varmasti kertoo mikä itselle on se paras tapa aloittaa päivä. Yhdelle lasi vettä, toiselle kuppi kahvia, kolmannelle puuro ja neljännelle jotain muuta.

Itse kuulun perinteiseen ryhmään eli joko puuroa tai leipää (nykyään kauraa), munakas, vihanneksia, vettä ja kahvia. Olen tyytyväinen ja jaksan lounaaseen oikein hyvin.
En voisi kuvitella syöväni jauhelihaa tai kanaa mitä monet syövät koska en osaa mieltää sitä aamupalaksi. Tässä kohtaa mieheni sanoisi, että olet tapojesi orja etkä koskaan voi poiketa rytmistä tai sekoittaa pakkaa. En voikaan koska miksi sitä hyväksi todettua mihinkään muuttamaan kuten sitä, etten voi käydä suihkussa ennen aamupalaa vaan vasta jälkeen :)

Mutta koska me jokainen olemme erilaisia niin meidän pitää löytää juuri itsellemme sopivan tapa ja tyyli ilman että tarvitsee kärsiä tai tehdä jotain vain siksi kun se naapurikin tekee niin.
Ja jos sen löytämiseen tarvitsee apua niin sitä kannattaa hankkia koska onnellisuus on kuitenkin aika pienistä asioista kiinni ja turhaan ei kannata kärsiä jos se on vältettävissä :)

Lämmintä ja aurinkoista viikkoa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti