Sivut

pakaran aktivointi ja treeni

Blogi on ollut aika pitkällä lomalla mutta yritän taas arjen koittaessa aktivoitua tässäkin asiassa. Enemmän kuulumisia löytyykin Instagramin ja Facebookin puolelta.

Minulta leikattiin polvi n. 3 vuotta sitten ja olen kamppaillut kuntoutumisen kanssa siitä lähtien, eikä polvi ole vieläkään kunnossa - eikä varmaan ikinä tulekaan entiselleen.
Sen kanssa pitää vain elää ja treenata polven ehdoilla. Välillä pystyn treenaamaan kunnolla ja toisinaan on pidettävä lepoa ja tehtävä sellaisia vahvistavia liikkeitä jotka eivät aiheuta kipua. Tosin kipu on itselläni aika tuttu vieras ja osaan tunnistaa koska ei kannata treenata...

Leikkauksen jäljiltä pakaralihasten aktivoiminen on ollut työn ja tuskan takana ja olen joutunut etsimään lukuisten liikkeitten joukosta ne jotka saan tuntumaan siellä. Välillä kun löydän jonkun liikkeen joka tuntuu ekalla kerralla, ei se välttämättä tunnu enää seuraavalla. Sen takia vaihtelen liikkeitä jotta saan koko ajan uutta ärsykettä pakaraan. Toki perusliikkeet pysyvät aina eli kyykky ja maastaveto joita parempia liikkeitä en nyt oikein tähän hätään keksi ;)

Lihasten aktivoinnista voi käydä lukemassa Timo Haikaraisen blogista.

Yksi ehkä eniten omiin pakaroihin tuntuva liike on askelkyykkykävely joka on myös yksi lempiliikkeistäni erilaisin variaatioin.

Eilen kävin tekemässä urheilukentällä treenin jossa tein 400m askelkyykkykävelyn aikaa vastaan. Menin 4x100m joten ei tarvinnut mitata matkaa vaan sai täysin keskittyä askelkyykkyyn. Kello oli sen takia, että saan seuraavaan kertaan referenssiä mikä on ollut päivän kunto ja miten se ensi kerralla menee. Treenin tein siis tekniikkaan keskittyen en aikaan.

Treenin voi tehdä myös lyhyempänä ja pitää taukoja välissä, ylläoleva treeni oli itselleni passeli. Voit aloittaa vaikka 2x50m tai vaikka 100 askelkyykkyä ja tauot tarpeen mukaan. Siitä pikkuhiljaa pidentää matkaa tai määrää.

Tänään tuntuu pepussa joten sain aktivoitua hyvin pakarat :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti