![]() |
Kuva http://keventajat.fi/tutustu/ruoka/terttukaupalla-terveytta |
- aprikoosi
- mango
- nektariini
- persikka
- sitruuna
- keräsalaatti
- kukkakaali
- kyssäkaali
- lehtikaali
- lehtisalaatti
- lehti-/varsiselleri
- lehtimangoldi
- parsakaali
- pinaatti
- punakaali
- salaattifenkoli
- lanttu
- nauris
- varhaisperuna
- porkkana
- retiisi
- retikka
- kesäkurpitsa
- munakoiso
- paprika
- raparperi
- tomaatti
- herkkutatti
- kanttarelli
- kirsikka
- mansikka
- mustaherukka
- punaherukka
- suomuurain, lakka, hilla
- vadelma
- cantaloupe meloni
- herne
- hunajameloni
- purjosipuli
- ruohosipuli
- sipuli, punasipuli
- vihreä papu
- vahapapu
- vesimeloni
- viikuna
Tässä teille fenkolisalaatin ohje jonka nappasin Stockkalta keväällä mutta nyt se on juurikin ajankohtainen.
Fenkolisalaatti
1 iso fenkoli
1 kurkku
½ sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
3 rkl hienonnettua tilliä
suolaa, pippuria
1 kurkku
½ sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
3 rkl hienonnettua tilliä
suolaa, pippuria
- Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy, hunaja, suola ja pippuri kulhon pohjalla.
- Pese ja leikkaa kurkku ja fenkoli pituussuunnassa halki. Kaavi kurkusta siemenet lusikalla. Leikkaa kurkku ½ cm paksuisiksi ja fenkoli vielä ohuemmiksi viipaleiksi.
- Pyöräytä kastikkeessa ja viimeistele tillillä. Sekoita ja tarjoile heti.
![]() |
kuva http://ruoka.fi/ruokajutut/vihannesopas/salaattifenkoli |
Toinen vaihtoehto on suikaloida fenkoli ja paistaa voissa niin, että pinta saa hieman väriä mutta ei liikaa jottei rapeus katoa. Mausteeksi riittää suola.
Suosittelen fenkolia erityisesti kalan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti