Sivut

satokausi heinäkuu

Vielä kerkiää hyvin nauttia heinäkuun sadosta, syödä kotimaisia marjoja ja mennä sienimetsään. Kantarelleja on jo löytynyt, ovat tosin vielä aika pieniä mutta parin viikon päästä varmasti jo isompia.

Kuva http://keventajat.fi/tutustu/ruoka/terttukaupalla-terveytta
 Heinäkuun sesongin kasvikset, marjat ja hedelmät:

- aprikoosi
- mango
- nektariini
- persikka
- sitruuna
- keräsalaatti
- kukkakaali
- kyssäkaali
- lehtikaali
- lehtisalaatti
- lehti-/varsiselleri
- lehtimangoldi
- parsakaali
- pinaatti
- punakaali
- salaattifenkoli
- lanttu
- nauris
- varhaisperuna
- porkkana
- retiisi
- retikka
- kesäkurpitsa
- munakoiso
- paprika
- raparperi
- tomaatti
- herkkutatti
- kanttarelli
- kirsikka
- mansikka
- mustaherukka
- punaherukka
- suomuurain, lakka, hilla
- vadelma
- cantaloupe meloni
- herne
- hunajameloni
- purjosipuli
- ruohosipuli
- sipuli, punasipuli
- vihreä papu
- vahapapu
- vesimeloni
- viikuna

Tässä teille fenkolisalaatin ohje jonka nappasin Stockkalta keväällä mutta nyt se on juurikin ajankohtainen.

Fenkolisalaatti

1 iso fenkoli
1 kurkku
½ sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
3 rkl hienonnettua tilliä
suolaa, pippuria


  1. Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy, hunaja, suola ja pippuri kulhon pohjalla.
  2. Pese ja leikkaa kurkku ja fenkoli pituussuunnassa halki. Kaavi kurkusta siemenet lusikalla. Leikkaa kurkku ½ cm paksuisiksi ja fenkoli vielä ohuemmiksi viipaleiksi.
  3. Pyöräytä kastikkeessa ja viimeistele tillillä. Sekoita ja tarjoile heti.
kuva http://ruoka.fi/ruokajutut/vihannesopas/salaattifenkoli


Toinen vaihtoehto on suikaloida fenkoli ja paistaa voissa niin, että pinta saa hieman väriä mutta ei liikaa jottei rapeus katoa. Mausteeksi riittää suola.

Suosittelen fenkolia erityisesti kalan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti