Sivut

lomajumppaa lomafiiliksellä

Lomalla ei kannata treenata kovin tiukkapipoisesti eikä liian tosissaan. Kropan pitää saada olla lomalla siinä missä päänkin. Kevyen jakson jälkeen treeni kulkee ja tulokset varmasti paranevat.

Hauskinta on kun voi keksiä ja kehittää aivan uusia tapoja treenata esim. vaikka keinuvassa keinuvassa veneessä. Viime kesänä tein veneen kannella kohtuullisessa aallokossa treenin johon kuului mm. punnerruksia, vatsoja ja kyykkyjä. Tuli siinä ohessa treenattua tasapainoakin koska mereen tippuminen ei houkuttanut. Välillä tuli viilentävä suihku kun aallot löivät kannelle.

Olimme ainoa vene saaressa ja ajattelin vähän vesijuosta, kuulailla ja tehdä kevyttä kehonpainotreeniä laiturilla kun koko lahti oli vain omassa käytössä. Tarkoitus oli lämmitellä lihakset vesijuoksussa mutta vesi oli turhankin rapsakkaa ja kun siellä juoksentelin lähemmäs puoli tuntia oli varpaat ja sormet aivan jäässä (fail! Olisi kannattanut viilentää itsensä treenin jälkeen vesijuoksulla). Kivaa se oli silti :)


Lämmittelin sitten kohmeiset jäsenet kuulaillen. Tein lyhyen 10 minuutin treenin jossa kuula ei laskenut ollenkaan välissä maahan;

2 min heilautus käden vaihdolla
2 min rinnalleveto (1min/käsi)
2 min rinnalleveto + työntö
2 min tempaus (1min/käsi)
2 min heilautus käden vaihdolla

Tällä kertaa 12 kg:n kuulalla kun painavampaa ei voi ottaa veneeseen ettei vene ui liian syvällä. Vauhti nääs hidastuu ja kapteeni ei siitä pidä... :)































Sen lisäksi tein keskivartalojumppaa (dragon flag*), punnerruksia ja askelkyykkykävelyä. Ei tässä nyt kova hiki päässyt yllättämään mutta kohmeiset jäsenet lämpenivät kuitenkin.

* Dragon flag/fly on vatsaliike joko penkillä tai lattialla. Selinmakuulla, käsillä kiinni pään takaa penkistä tai mistä nyt saan tiukan otteen (kyykkyteline, kaverin jalat tms.). Nosta itsesi jalat ja keskivartalo suorana niin ylös, että olet pelkästään hartioiden päällä (niskaseisonta). Sieltä hitaasti vartalo tiukkana ja suorana alas. Vartalo ei saisi lösähtää holtittomasti alas vaan alastulon tulisi olla hallittu.

Kurkkaa liike täältä. Videossa näytetään myös miten voit harjoitella liikettä progression kautta helpommasta liikkeestä aina hieman haastavampaa aina tuohon kyseiseen liikkeeseen asti.
Ei muuta kuin siitä harjoittelemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti