Sivut

varhaiskaalimuhennos

Löysin Maku-lehden facebook sivuilta tämän kerrassaan mainion reseptin joka tosin oli liitetty lettuihin ja tuo muhennos oli tarkoitettu täytteeksi.
Itse jätin letut tekemättä ja ajattelin kokeilla pelkkää täytteen tekemistä lounaaksi, sitäkin soveltaen.

Aluksi ruskistetaan jauheliha kunnolla ruskeaksi ja kuumalla levyllä ettei tule keittolihaa. Niinkuin eräs kokki (nimeä en nyt tähän hätään muista) sanoi; kunnolla ruskistamalla jauhelihasta tulee hieman pähkinäinen tai jotain sinne päin. Jauheliha maustetaan suolalla ja pippurilla ja sekaan heitetään sipulit jotka kuullotetaan, ei ruskisteta.

Tämän jälkeen varhaiskaali joka on jauhelihan kypsyessä pilkottu ja huuhdeltu, heitetään sekaan.



Paistetaan sen verran, että suurin osa nesteistä on haihtunut mutta kaali ei ole kypsynyt liikaa. Kaali saa jäädä rapsakaksi.



Kun neste on haihtunut, lisätään tomaattikastike (Mutti tai oma tekemä) ja annetaan porista tovi. Taas muistetaan ettei kaali kypsy liikaa jotta jää jotain suu tuntumaa.

 Viimeiseksi lisätään Musta Pekka tuorejuusto. Annetaan juuston sulaa, tarkastetaan maku, tarjoillaan ja nautitaan.




Tämä ei tarvitse seurakseen mitään. Tai ehkä oluen jos tilanne on sellaiseen sopiva.



Muhennoksesta tuli niin herkullista, että olisin voinut syödä koko satsin - hillitsin itseni kuitenkin :)

Tässä koko ohje lettuineen päivineen. Itse siis ostin tomaattikastikkeen vaikka ohjeessa luki pyre koska en lukenut tarpeeksi tarkkaan mutta kastike osoittautui nappi valinnaksi.

Aikaa tähän meni vaivaiset 15 minuuttia eli kiireisempikin kerkiää tuon tekemään.

BON APPETIT!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti