Sivut

suolaterapiaa

Tuossa taannoin tuli Hesarin välissä Allergia ja Astma lehtinen jossa oli mielenkiintoinen juttu suoloista ja suolahoidosta.
Olen toki tiennyt, että suola auttaa astmaan ja sillä on puhdistava vaikutus mutta en ollut ajatellutkaan mitä kaikkea muuta vaikutusta sillä onkaan.

Olen kärsinyt monta vuotta talvet on/off flunssasta niinkuin aiemmin mainitsinkin ja se on lievästi sanottuna aika turhauttavaa olla pari viikkoa "terveenä" ja kolme viikkoa flunssassa. Kuume ei nouse mutta olo on kuin jyrän alle jääneellä eikä palautumisesta ole tietoa.

Nykyään voi kotonakin nauttia suolahoidosta tai hankkia inhalaattorin mitä hengitellä. Tämän pitäisi avata hengitysteitä suolan tunkeutuessa syvälle keuhkoihin ja näin ollen vähentävän myös tulehduksia kosteuttaen samalla hengitysteitä. Suolan hengittämisellä on myös ehkäisevä vaikutus jolla voi välttyä hengityselinsairauksilta, flunssalta ja vilustumiselta.

Toki suolaa voi myös sekoittaa kiehuvaan veteen ja höyryhengitellä sitä, puhumattakaan siitä, että suolaliuoksella voi huuhdella nenän ja silmät (nämä viimeiset tiesin ja pelkkä ajatus veden tunkemisesta nenään saa minut haukkomaan henkeä...)

Ja eihän ne suolan positiiviset vaikutukset tähän loppuneet.  Mieto suolalios tasoittaa suun pH:n, valkaisee hampaita ja auttaa pahanhajuiseen hengitykseen.

Paljon siis hyviä vaikutuksia suolan käytöllä.

Mutta sitten ne suolan erot - niitähän on. On vuori-, kivi,- järvi- ja merisuolaa. Karkeus, kiteiden muoto ja väri vaihtelevat mineraalien suhteiden mukaan. Suoloja myydään joko natriumkloridiksi puhdistettuna ruokasuolana tai ihan vaan sellaisenaan gastronomisina jolloin ne sisältävät hieman muita mineraaleja. Kristallisuolassa on korkein mineraalipitoisuus ja merisuolassa on usein haitallisia saasteita ja raskasmetalleja joten se kannattaa ehkä jatkossa jättää kauppaan.


Luonnonsuola on väriltään harmahtavaa tai punertavaa joka johtuu mineraaleista. Tämän lisäksi se on kosteaa ja paakkuista. Kristallisuolassa (ruususuola) on natriumin ja kloridin lisäksi useita kymmeniä alkuaineita. Samoja alkuaineita löytyy myös ihmisen elimistöstä, sillä veri ja soluneste sisältävät meriveden kaltaista mutta miedompaa suolaliuosta.
Kristallisuola-vesiliuos sisältää mm. magnesium-, kalsium-, kalium-, mangaani- ja fosforisuoloja, kromia, kuparia, fluoria, jodia, rautaa, molybdeeniä, seleeniä ja piitä. Sanotaan, että siinä on kehon tarpeita vastaava täydellinen koostumus.

Täältä voit käydä tutustumassa suolaterapialaitteeseen. Verkkokaupasta löytyy myös kristallisuolaa ja kaikkea muutakin.

Lähde: Media Planet Taru Schroderus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti