Sivut

body pump vs. kuntosali, body combat vs. kamppailulajit

Juttelin tuttavani kanssa tässä muutama päivä sitten vastaikkainasettelusta mitä tulee liikuntaan. Monesti tietyn lajin harrastajat ohjeistavat (dissaavat) jonkun toisen lajin harrastajaa ja ovat sitä mieltä, ettei kyseistä lajia kannata harrastaa koska siitä ei ole mitään hyötyä.

Hyötyä ajatellen mitä?! Eikö liikunta sinällään jo ole hyödyllistä, oli se sitten juoksua, kävelyä, kuntosalia, ryhmäliikuntaa, crossfittiä, joogaa, kamppailulajeja, body pumppia tai ihan mitä vaan.

Joku hakee liikunnasta, lihaksia, toinen hyvää oloa ja kolmas hyvää kuntoa tai kaikkia näitä kolmea.
Mielestäni ei ole oikeaa eikä väärää liikuntaa on vain mielipiteitä.

Jos mietimme eri liikunnan hyötyjä niin kyllä; olisi hyvä harrastaa juoksun tai muun aerobisen ohella lihaskuntoa ylläpitävää liikuntaa koska mitä vanhemmaksi tulemme sitä enemmän tarvitsemme lihaksia tukemaan arkipäivän askareitamme. Mitä se sitten on, sillä liene väliä. Esim. kotona oman kehon painolla tehty jumppa, ulkona kahvakuulailu, kuntosali tms. taivas on rajana.

Silloin jos sinulla on joku tietty tavoite esim. nostaa tietty määrä rautaa penkistä - tällöin ei ehkä body pump ole oikea laji sinulle tavoitettasi ajatellen.
Muussa tapauksessa nauti siitä liikunnasta mitä ikinä tykkäätkin tehdä, nosta kintaalla niille jotka kuvittelevat tietävänsä paremmin mikä sinulle on parasta.

Kuva Less Mills




















































Meitä on moneen lähtöön ja tylsäksihän se kävisi jos kaikki harrastaisivat samaa lajia. Ollaan ennemminkin iloisia siitä, että nykyään kaikille varmasti löytyy oma suosikki kaikesta maailman tarjonnasta.

Joten eiköhän vastakkainasettelun aika olisi jo ohi...

-A-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti