Sivut

power juice

En keksinyt osuvampaa nimeä mehulle jonka kehitin flunssan karkottamiseksi.

Sain pojaltani flunssan joka meni hänellä muutamassa päivässä ohi mutta itselläni se on kestänyt melkein viikon ja tuntuu, että se vain pahenee. Tuntuu, että joka syksy kun saan päälleni flunssan, kärsin siitä melkein kevääseen saakka on/offina. Syön paljon vitamiineja ja kasviksia joten siitä ei pitäisi olla kiinni.
Lääkäri sanoi vuosia sitten, että flunssat tulee sykleinä ja joskus voi olla niin, että kierre kestää todella pitkään ja sitten tulee aika jolloin ei sairasta pitkään aikaan. Ja paljolti tämä on kyllä yksilöllistäkin. Jotkut vaan pysyvät terveinä eivätkä sairasta ja jotkut kuten minä, jatkuvasti...

Toki ruokavaliolla on merkitystä myös, niin flunssaan kuin muuhunkin hyvinvointiin. Huomasin sen taas kun olen syönyt viljoja. Vatsassa on ilmapallo ja tuntuu, että hetkenä minä hyvänsä nousee ilmaan ja leijailee pois.
Lopetin viljojen syömisen taas ja nyt taitaa vain olla niin, että jos haluan vatsavaivoista eroon niin ei auta kuin vältellä viljatuotteita...

Perjantaina poikani luokka järjesti diskon johon lupauduin smoothie baarin vetäjäksi. Koska diskossa oli myynnissä karkkia, limsaa, leivonnaisia ym. halusin smoothien olevan terveellinen ja ehdottomasti ilman sokeria.
Keskiviikkona meillä oli kotona koekeittiö jossa testattiin makuyhdistelmiä ja makuja jotka ovat lasten mieleen eli ei liian hapanta tai kirpakkaa. Koemaistajina oli luonnollisesti lapset.

Päädyimme 2 eri makuyhdistelmään:

Mansikka-ananas smoothie

1/2 banaani
1dl mansikka
1 dl ananastäysmehu
1dl maustamaton jogurtti

Mustikka-omena smoothie

1/2 banaani
1dl mustikka
1dl omenatäysmehu
1dl maustamaton jogurtti

Mansikasta tuli hitti diskossa ja banaani toi sopivasti makeutta. Mustikka oli hieman happamampi mutta erittäin hyvä.

Tästä on jäänyt pitkästä aikaa smoothie vaihde päälle ja olen kotona tehnyt smoothieta ja lisännyt sekaan macaa.




Mutta siihen voima mehuun vihdoin...

Oli kehiteltävä joku vitamiinipitoinen mehu flunssaan ja koska meillä pienenä äiti keitti aina flunssapotilaille kuumaa mustaviinimarjamehua, ajattelin kokeilla sitä kun jääkaapista löytyi sopivasti äidin tekemää.

Voima mehu

mustikoita
mansikoita
mustaviinimarjamehua laimennettua vedellä
macaa
(1/2 banaani)

Banaanin olisi voinut jättää pois koska se teki mehusta ehkä hitusen liian makean mutta muuten tuosta tuli oikein hyvää.
Sanotaan, että mustaviinimarja on puutarhamarjojen C-vitamiinikuningas ja 50g riittää täyttämään päivittäisen C-vitamiinitarpeen. Mustaherukassa on myös E-vitamiinia, K-vitamiinia ja kuituja joten sitä kannattaa syödä ja parasta se on tietysti suoraan pensaasta poimittuna mutta nyt kun olemme jo satokauden ohi, niin mehuna tai pakkasesta puuroon, jogurttiin tai smoothieen oiva lisä tuomaan kirpeyttä.































Olen myös yrittänyt karkottaa flunssaa kanakeitolla thaimaalaiseen tapaan joten jos flunssa ei näillä tokene jää vielä muutama vaihtoehto; kuuma hunaja-, tuoreinkivääri-, sitruunajuoma tai valkosipulia villasukkiin. Niin ja suola jota voi höyryhengittää.



Se on taas flunssakausi alkamassa joten olkaahan valmiina taisteluun sitä vastaan!

Kaunista sunnuntaita <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti