Juhannusmenuun kuului ribsejä, kanavartaita, sataykastiketta, kurkkusalaattia ja coleslawta. Hyvää!
Koska veneen varustukseen ei kuulunut morttelia eikä sen puoleen tehosekoitintakaan, kävin etsimässä rannasta sopivan kiven mortteliksi ja rouhin pähkinät muruiksi sillä. Tein satayn maapähkinöistä joissa tietysti joutui suurimmat kuoret nyppimään. Seos jäi hieman vaaleaksi ja tämä olisi ratkennut jos joukkoon olisi laittanut suolapähkinöitä jotka ovat paahdettuja. Näin olisin tehnyt mutta en tekovaiheessa löytänyt suolapähkinöitä joten menin maustamattomilla. Toki heti kun olin murskannut pähkinät niitä suolaisiakin sitten löytyi.
Satay oli kuitenkin todella hyvää.
Kanasatayvartaat Tomi Björckin tapaan hieman muunneltuna.
Vartaat:
broilerinfileitä
maapähkinäöljy korvattu saksanpähkinäöljyllä
suolaa
pippuria
Sataykastike:
määpähkinöitä
kookoskermaa
tamarindia
tulinen chilikastike korvattu makealla
valkosipulinkynsi
soijaa
kurkumajauhetta
Kurkkusalaatti oli Safkaa kirjasta. Siihen tuli kurkkua josta on koverrettu keskiosa pois, riisiviinietikkaa, sokeria, suolaa, pippuria ja tilliä.
Toinen ruoka oli ribsit jotka sulivat suuhun.
Maisemassa ei ollut valittamista eikä ilmassakaan tällä hetkellä :)
Luonto näytti koko kauneutensa ja saimme nauttia auringosta, sateesta, tuulesta, auringonlaskusta, sateenkaaresta ja uskomattomista pilvistä.
Ainoa mikä jäi suorittamatta oli treeni jonka uhosin tekeväni. Mutta nyt oli niin paljon muuta puuhasteltavaa, etten ottanut paineita treenistä.
Tänään menen tekemään sen ja kerron seuraavalla kerralla miten meni.
p.s. älkää antako eri kokoisten, epätarkkojen ja rakeisten kuvien häiritä. Ne on otettu eri laitteilla ja eri ohjelmilla - mikä nyt milloinkin sattui olemaan käden ulottuvilla.
Toivottavasti teilläkin oli rentouttava ja mukava Juhannus!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti