Sivut

viikkosuunnitelma treeneille

Treenin jakaminen viikolle.

Moni varmasti pohtii kuinka paljon ja mitä olisi viikossa hyvä treenata. Vaihtoehtoja on monia ja jokainen löytää varmasti kokeilemalla itselleen sen sopivimman.

Viikkosuunnitelma riippuu paljon tavoitteista mutta avataan pari vaihtoehtoa tähän; 3+1 vaihtoehto on hyvä jos treenaat tavoitteellisesti punttia jossain muodossa ja sinulla on esim. 2 jakoinen ohjelma. Lihakset ennättävät palautua hyvin treenistä kun teet esim. 1 ja 2 päivänä punttitreenin ja 3 päivänä aerobisen treenin. Sen jälkeen yksi lepopäivä ja homma alusta.
Jos taas käyt puntilla pari kertaa viikossa, kannattaa suosia 1 jakoista ohjelmaa jossa koko kroppa treenataan samana päivänä. Punttitreenien välillä kannattaa pitää pari palautumispäivää lihaskuntotreenistä ja viikkoon vielä ainakin pari aerobista treeniä.
Ja koska kroppa tarvitsee levon lisäksi myös huoltoa olisi hyvä pyhittää yksi päivä pelkästään kehonhuollolle.

Kuva livestrong.com


Niinkuin sanottu vaihtoehtoja on jos jonkinlaista, tässä oli muutama vaihtoehto kahdesta tavoitteistaan aika erilaisesta treeni/viikkosuunnitelmasta.

Kirjoitan myöhemmin erilaisista aerobisista treeneistä mitä kannattaa tehdä lihaskunnon lisäksi sekä enemmän punttitreeneistä.

-A-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti