Sivut

juhannus vol.2

Juhannus tuli ja meni. Suomessa ei tainnut olla paikkaa missä ei ollut tuulista ja kylmää mutta toisaalta hyvä seura ja kaunis miljöö paikkasi tämän. Saimme aattona nauttia myös auringosta ja ulkona syömisestä kun löysimme suojaisan ja lämpimän paikan saaren toiselta puolelta.


Juhannusmenuun kuului ribsejä, kanavartaita, sataykastiketta, kurkkusalaattia ja coleslawta. Hyvää!

Koska veneen varustukseen ei kuulunut morttelia eikä sen puoleen tehosekoitintakaan, kävin etsimässä rannasta sopivan kiven mortteliksi ja rouhin pähkinät muruiksi sillä. Tein satayn maapähkinöistä joissa tietysti joutui suurimmat kuoret nyppimään. Seos jäi hieman vaaleaksi ja tämä olisi ratkennut jos joukkoon olisi laittanut suolapähkinöitä jotka ovat paahdettuja. Näin olisin tehnyt mutta en tekovaiheessa löytänyt suolapähkinöitä joten menin maustamattomilla. Toki heti kun olin murskannut pähkinät niitä suolaisiakin sitten löytyi. 
Satay oli kuitenkin todella hyvää.

Kanasatayvartaat Tomi Björckin tapaan hieman muunneltuna.

Vartaat:

broilerinfileitä
maapähkinäöljy korvattu saksanpähkinäöljyllä
suolaa
pippuria

Sataykastike:

määpähkinöitä
kookoskermaa
tamarindia
tulinen chilikastike korvattu makealla
valkosipulinkynsi
soijaa
kurkumajauhetta


Kurkkusalaatti oli Safkaa kirjasta. Siihen tuli kurkkua josta on koverrettu keskiosa pois, riisiviinietikkaa, sokeria, suolaa, pippuria ja tilliä.

Toinen ruoka oli ribsit jotka sulivat suuhun.

Maisemassa ei ollut valittamista eikä ilmassakaan tällä hetkellä :)


Luonto näytti koko kauneutensa ja saimme nauttia auringosta, sateesta, tuulesta, auringonlaskusta, sateenkaaresta ja uskomattomista pilvistä.

Ainoa mikä jäi suorittamatta oli treeni jonka uhosin tekeväni. Mutta nyt oli niin paljon muuta puuhasteltavaa, etten ottanut paineita treenistä.
Tänään menen tekemään sen ja kerron seuraavalla kerralla miten meni.

p.s. älkää antako eri kokoisten, epätarkkojen ja rakeisten kuvien häiritä. Ne on otettu eri laitteilla ja eri ohjelmilla - mikä nyt milloinkin sattui olemaan käden ulottuvilla.

Toivottavasti teilläkin oli rentouttava ja mukava Juhannus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti